Bygging av drivhus av gamle vinduer

08 november 2023
Johanne Hansen

: En guide til å skape din egen bærekraftige oase

Innledning:

building house

Bygging av et drivhus av gamle vinduer er en økonomisk og miljøvennlig måte å skape ditt eget lille hageparadis på. Denne artikkelen vil gi deg en grundig oversikt over hvordan du kan bygge et drivhus ved hjelp av gamle vinduer. Vi vil utforske ulike typer drivhus, se på noen populære byggematerialer og diskutere fordeler og ulemper ved ulike tilnærminger. Ved å følge denne guiden, vil du kunne sette i gang med å bygge ditt eget unike drivhus og nyte fordelene ved denne fantastiske hagestrukturen.

Bygging av drivhus av gamle vinduer – Definisjon og typer

Å bygge et drivhus av gamle vinduer innebærer å gjenbruke tidligere brukte vinduer for å skape en glassstruktur der planter kan vokse og trives. Dette er et bærekraftig alternativ til å kjøpe nye og dyre drivhusmaterialer. Ved å benytte seg av gamle vinduer kan hageentusiaster redusere avfallsmengden og i stedet gi nytt liv til disse materialene.

Det finnes flere typer drivhus som kan bygges ved hjelp av gamle vinduer. En vanlig tilnærming er å bygge et glasshus ved hjelp av en solid ramme, hvor vinduene fungerer som vegg- og takmateriale. En annen populær variant er å bygge et «vindustunnel»-drivhus, der vinduene er plassert på toppen av en trestruktur som fungerer som tunnelveggene. Dette skaper en unik og estetisk tiltalende hagestruktur.

Kvantitative målinger om bygging av drivhus av gamle vinduer

Når du bygger et drivhus av gamle vinduer, er det viktig å ha noen målinger i bakhodet. Det ideelle drivhuset skal være tilstrekkelig romslig til å gi plass til planter og blomster mens det samtidig opprettholder et godt mikroklima. Her er noen kvantitative målinger å vurdere:

1. Høyde: Drivhuset bør ha tilstrekkelig høyde slik at både du og plantene kan bevege seg fritt inni. 2,5 meter er et godt utgangspunkt.

2. Bredde: Drivhuset bør være bredt nok til å gi rom til flere plantesenger og muliggjøre god luftsirkulasjon. En bredde på 3-4 meter er anbefalt.

3. Lengde: Lengden på drivhuset kan variere avhengig av den tilgjengelige plassen. 6-8 meter er vanlig, men du kan tilpasse lengden etter dine behov.

Forskjeller mellom ulike drivhus av gamle vinduer

Selv om alle drivhus bygget av gamle vinduer deler den grunnleggende ideen, er det flere forskjeller mellom ulike konstruksjoner. Noen av disse forskjellene inkluderer:

1. Størrelse: Drivhus kan variere i størrelse fra små vinduskasser til store, frittstående strukturer. Størrelsen på drivhuset avhenger av tilgjengelig plass og bruksområde.

2. Materialer: Mens noen drivhus er bygget av tre, kan andre ha en stålramme. Materialvalget avhenger av designpreferanser, klimatiske forhold og kostnad.

3. Design: Drivhus kan komme i forskjellige former og stiler, fra tradisjonelle oransje geometriske strukturer til moderne arkitektoniske mesterverk. Dette gir mulighet for personlig tilpasning basert på hagestil og estetikk.Historisk gjennomgang av fordeler og ulemper med ulike drivhus av gamle vinduer

Historisk sett har bygging av drivhus av gamle vinduer vært en populær praksis blant hage-entusiaster. Det finnes flere fordeler og ulemper ved ulike tilnærminger:

Fordeler:

– Bærekraftig: Ved å gjenbruke gamle vinduer reduserer man behovet for nye materialer, og minimerer dermed belastningen på miljøet.

– Kostnadseffektivt: Drivhus av gamle vinduer kan være betydelig billigere enn å kjøpe et ferdig drivhus.

– Estetisk appell: Drivhus av gamle vinduer har en sjarmerende vintage-stil som kan tilføre hagen din en unik og interessant berøring.

Ulemper:

– Begrenset tilgjengelighet: Å finne nok gamle vinduer til å bygge et helt drivhus kan være en utfordring, spesielt hvis du ønsker en spesifikk stil eller størrelse.

– Isolasjon: Gamle vinduer kan være mindre isolerende enn moderne glass, noe som kan påvirke temperaturkontrollen inne i drivhuset.

– Vedlikehold: Eldre vinduer kan være mer utsatt for lekkasjer og trenger kanskje litt ekstra omsorg og oppmerksomhet.

Konklusjon:

Bygging av et drivhus av gamle vinduer åpner døren til et økonomisk og miljøvennlig alternativ for hageentusiaster. Enten det er et glasshus eller en vindustunnel, kan denne type drivhus gi en sjarmerende og funksjonell hagestruktur. Ved å ta hensyn til nødvendige målinger og vurdere forskjellene mellom ulike drivhus, kan du skape ditt eget hageparadis. Samtidig er det viktig å forstå fordeler og ulemper ved ulike materialer og byggemetoder. Gjennom historien har mennesker omfavnet gledene og utfordringene med å bygge drivhus av gamle vinduer, og nå er det din tur å gjøre det samme. Lykke til med å designe og bygge ditt eget unike drivhus!

FAQ

Hva er de viktigste målingene jeg bør vurdere når jeg bygger et drivhus av gamle vinduer?

Noen viktige målinger å vurdere når du bygger et drivhus av gamle vinduer inkluderer høyde, bredde og lengde. Du bør sikre tilstrekkelig høyde for god bevegelsesfrihet, og tilpasning av bredde og lengde etter tilgjengelig plass og behov.

Hva er fordeler og ulemper ved å bygge et drivhus av gamle vinduer?

Fordelene ved å bygge et drivhus av gamle vinduer inkluderer bærekraftighet, lavere kostnader og estetisk appell. Ulempene kan være begrenset tilgjengelighet av gamle vinduer, mindre isolasjonsevne og behov for jevnlig vedlikehold.

Hvorfor bør jeg vurdere å bygge et drivhus av gamle vinduer?

Bygging av et drivhus av gamle vinduer er en bærekraftig og kostnadseffektiv metode for å skape ditt eget hageparadis. Ved å gjenbruke materialer bidrar du til å redusere avfallsmengden og skape en unik og estetisk tiltalende hagestruktur.

Flere nyheter